ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ

Δεξιά και αριστερή παλάμη :

Με προσεκτική παρατήρηση θα διαπιστώσετε μια διαφορά ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί σας χέρι. Ίσως στο ένα να υπάρχουν γραμμές που δεν υπάρχουν στο άλλο ή μπορεί να είναι πιο βαθιές ή διαφορετικού μήκους στο κάθε ένα. Είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί ένα ζευγάρι χέρια που να είναι απόλυτα ίδια. Οι χειρομάντες πιστεύουν ότι οι δυνατότητες που έχουμε όταν γεννιόμαστε, αποκαλύπτονται στο αριστερό μας χέρι, ενώ το δεξί μας αντανακλά τον ενήλικο εαυτό μας και δείχνει τι έχουμε κάνει με τις έμφυτες ικανότητές μας. Βέβαια στους αριστερόχειρες συνήθως ισχύει το αντίθετο. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο αριστερόχειρες είμαστε, γιατί μερικοί χρησιμοποιούν εξίσου και τα δύο τους χέρια. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, το αριστερό χέρι συνδέεται με το παρελθόν και το δεξί με το παρόν και το μέλλον. Αν παρακολουθείτε συχνά τις παλάμες σας για μια περίοδο αρκετά μεγάλη – ας πούμε ένα χρόνο – θα ανακαλύψετε μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές στις γραμμές και τα σχήματα που είναι χαραγμένα πάνω τους.

Επίσκεψη σε χειρομάντη :

Η απλή περιέργεια, η διάθεση να διασκεδάσετε με κάτι ασυνήθιστο ή η πραγματική ανάγκη να συμβουλευτείτε κάποιον για ένα πρόβλημα, πιθανόν να σας οδηγήσουν σε ένα χειρομάντη. Ένας καλός χειρομάντης μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας, να σας προειδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα υγείας και να σας δώσει μια γενική εικόνα για το μέλλον σας.
Η επαγγελματική προσέγγιση στη χειρομαντεία διακρίνεται σε «επιστημονική» και «ψυχική». Ένας επιστημονικός χειρομάντης θα εξετάσει με μεγεθυντικό φακό το χέρι σας, θα πάρει το αποτύπωμα και θα μελετήσει κάθε λεπτομέρεια πριν σας πει το παραμικρό.

Ένας ψυχικός ή διαισθητικός χειρομάντης θα χρησιμοποιήσει το χέρι σας σαν μέσο για μια βαθύτερη επικοινωνία μαζί σας. Θα ψαύσει την υφή του δέρματος, θα εξετάσει την ευκαμψία των δακτύλων και θα μελετήσει το σχήμα του χεριού ολόκληρου, πριν ασχοληθεί με τις γραμμές της παλάμης. Έτσι μια επίσκεψη σ’ ένα σοβαρό χειρομάντη θα διαρκέσει τουλάχιστον μια ώρα. Ορισμένοι κάνουν και αναλύσεις με αλληλογραφία, χρησιμοποιώντας αποτύπωμα της παλάμης.


Οι ρίζες της χειρομαντείας :

Οι ρίζες της χειρομαντείας καλύπτονται από πυκνό μυστήριο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από τους αρχαίους χρόνους, κάτι έσπρωχνε τους ανθρώπους να ψάχνουν για αποκαλυπτικά στοιχεία για το χαρακτήρα, την υγεία και το μέλλον τους στις γραμμές της παλάμης τους.
Η ιστορία μας λέει, μάλιστα, πως εδώ και περισσότερα από 2000 χρόνια, οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν ένα πολύπλοκο σύστημα χειρομαντείας. Και σήμερα ακόμα, οι Κινέζοι εκτιμούν ιδιαίτερα την χειρομαντεία και την χρησιμοποιούν ακόμα και στην ιατρική για να βοηθήσει στην διάγνωση κάποιας ασθένειας.
Φαίνεται πως αυτό το κινέζικο σύστημα διαδόθηκε με την βοήθεια ταξιδιωτών ή Τσιγγάνων στην Ινδία και την Αίγυπτο. Σιγά, σιγά το κινέζικο σύστημα τροποποιήθηκε ελαφρά για να προσαρμοστεί στον κάθε λαό ανάλογα με τα δικά του ήθη και έθιμα. Το δικό μας σύστημα χειρομαντείας πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε πριν από χίλια περίπου χρόνια. Αρχικά είχε έντονες επιρροές από την αστρολογία και τα ονόματα που έχουν τα διάφορα μέρη του χεριού μέχρι σήμερα το αποδεικνύουν. Οι «λόφοι» στην βάση των δακτύλων μας για παράδειγμα έχουν τα ονόματα των πλανητών που υποτίθεται πως τους επηρεάζουν.

Έτσι έχουμε το βουνό του Ερμή, κάτω από το μικρό δάκτυλο ή το βουνό του Δία, κάτω από το δείκτη. Ωστόσο, πολλοί χειρομάντεις του 20ου αιώνα περιορίζονται στα ονόματα μόνο των πλανητών αποσυνδέοντας την χειρομαντεία από την αστρολογία, δίνοντας μια πιο επιστημονική, ψυχολογική χροιά στις μεθόδους τους.Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | Κατάλογος