Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ


Πολλοί ειδικοί θεωρούν τη Γραμμή του Κεφαλιού σαν την πιο σημαντική απ’ όλες τις άλλες. Αυτή η Γραμμή δείχνει τις διανοητικές ικανότητες κάποιου, το είδος του μυαλού που έχει και τις πνευματικές δυνατότητές του.

Η Γραμμή του Κεφαλιού μπορεί να ξεκινάει από διάφορα σημεία, αλλά συνήθως η αρχή της θεωρείται πως βρίσκεται λίγο κάτω από το δείκτη στην περιοχή που είναι γνωστή σαν Βουνό του Δία. Αν αρχίζει πάνω πάνω, υποδηλώνει καλή μνήμη και λογική, καθαρή σκέψη. Αν η Γραμμή του Κεφαλιού συνδέεται με την Γραμμή της Ζωής, ή βρίσκεται πολύ κοντά της, αυτή δείχνει πως το υπό εξέταση άτομο είναι πολύ στενά δεμένο με την οικογένειά του. Αυτά τα άτομα τείνουν να είναι πιο συντηρητικά και να θίγονται πιο εύκολα από εκείνους που η Γραμμή του Κεφαλιού τους είναι χωρισμένη από την Γραμμή της Ζωής.

Μερικές φορές ωστόσο, η Γραμμή του Κεφαλιού αρχίζει μέσα στη Γραμμή της Ζωής και τη διασχίζει. Αυτό δείχνει μια βαθιά ριζωμένη ανασφάλεια. Συνήθως η Γραμμή του Κεφαλιού διασχίζει την παλάμη σχεδόν οριζόντια. Αν σχηματίζει μια μεγάλη καμπύλη, υποδηλώνει έντονη φαντασία και δημιουργικότητα.

Μια πολύ κοντή Γραμμή του Κεφαλιού, ωστόσο, μιλάει για έναν πρακτικό, προσγειωμένο άνθρωπο. Αν αυτή η μικρούλα Γραμμή είναι καμπυλωτή, δείχνει εξυπνάδα και καλή μνήμη. Δυστυχώς όμως η δημιουργικότητα αυτού του ατόμου περιορίζεται πολύ από την υπερβολικά προσεκτική στάση του. Πολύ ίσιες γραμμές του Κεφαλιού ανήκουν σε ανθρώπους που τείνουν να είναι πεισματάρηδες, λογικοί και μάλλον κλεισμένοι στον εαυτό τους.

Η Γραμμή του Κεφαλιού που έχει πολλές διακλαδώσεις, σαν πιρούνι, λέγεται το «το πιρούνι του συγγραφέα» γιατί δείχνει μια μεγάλη ικανότητα στον γραπτό λόγο. Ακόμα τα άτομα αυτά καταφέρνουν συχνά να διατηρούν ταυτόχρονα δυο δουλειές που απαιτούν διαφορετικές ικανότητες.
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | Κατάλογος