ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


Η κατάσταση, το σχήμα και το φυσικό χρώμα των νυχιών σας, δείχνουν σε έναν έμπειρο χειρομάντη, πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα σας, για την γενική κατάσταση της υγείας σας και για την διατροφή σας. Πολλοί γιατροί εξετάζουν τα νύχια γιατί η έλλειψη ορισμένων βιταμινών, καθώς και κάποια αδυναμία σε ορισμένα μέρη του σώματος, φαίνεται καθαρά σε αυτά.

Η έλλειψη ψευδαργύρου, π.χ. προκαλεί άσπρες κηλίδες στα νύχια. Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει πως τα φαγωμένα νύχια δείχνουν άνθρωπο με νευρικότητα, ενώ τα βρόμικα υποδηλώνουν άνθρωπο που κάνει κάποια χειρονακτική εργασία ή που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εμφάνισή του.

Τα τέλεια φροντισμένα νύχια, πάλι, αποκαλύπτουν πολλά χαρακτηριστικά, όπως ματαιοδοξία, σχολαστικότητα, ή απλά ένα υγιές ενδιαφέρον για την εμφάνιση του ατόμου.

Ως προς το χρώμα, τώρα, το ροζ δείχνει εξωστρεφή, ισορροπημένο άνθρωπο, το άσπρο είναι δείγμα κυνισμού, το κόκκινο εκφράζει ευέξαπτη φύση, ενώ τα σκούρα μπλε και τα βιολετί νύχια είναι σίγουρο σημάδι κακής υγείας.

Για το σχήμα των νυχιών υπάρχουν οκτώ κατηγορίες αλλά όπως συμβαίνει και με τα δάκτυλα, είναι αρκετά συνηθισμένο να βρεθούν περισσότεροι από ένας τύποι στο ίδιο ζευγάρι χέρια. Ο αντίχειρας π.χ. έχει ελαφρά διαφορετικό σχήμα από τα άλλα δάκτυλα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να συνδυάσετε και να τροποποιήσετε ελαφρά τις ερμηνείες που σας δίνουμε πιο κάτω, για να καταλήξετε σε ένα σωστό συμπέρασμα.

Μεγάλα και τετράγωνα : Ήρεμος χαρακτήρας, θυμώνει δύσκολα. Αν το χρώμα είναι σκούρο ροζ, εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, όταν αφεθεί ελεύθερη.

Μικρά και τετράγωνα : Κρίνει τα πάντα και έχει σταθερές απόψεις για την ζωή.

Ορθογώνια : Ειρηνικός, φιλήσυχος, προτιμά τις ειλικρινείς συζητήσεις από τα πείσματα και τα μούτρα. Συχνά ενδιαφέρεται για θέματα υγείας.

Αμύγδαλο : Καλλιτεχνική φύση, συναισθηματικός και ευαίσθητος.

Γαμψό : Σίγουρος για τον εαυτό του και δραστήριος στην καθημερινή του ζωή, συχνά σε βάρος της υγείας του.

Μικρό φουντούκι : Δείχνει ιδιαίτερη ευστροφία.

Μεγάλο φουντούκι : Αρκετή ενεργητικότητα. Περήφανος χαρακτήρας, αντιπαθεί τους καβγάδες. Πεισματώνει όταν πληγώνεται, αλλά κατά βάθος έχει καλή καρδιά.
Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | Κατάλογος