ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛA ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ !!!

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του χεριού που ο χειρομάντης παίρνει πάντα υπόψη του είναι το βασικό του σχήμα. Τα πιο πολλά χέρια περιέχουν στοιχεία από τους περισσότερους του ενός τύπου, αλλά συνήθως κυριαρχεί ένα είδος.

Το σχήμα του χεριού θα σας δώσει μια χρήσιμη γενική εντύπωση για το χαρακτήρα του ατόμου και θα σας προσφέρει την βάση για μια πιο λεπτομερειακή εξέταση. Έτσι, πριν αρχίσετε να μελετάτε τις γραμμές της παλάμης, κοιτάξτε για λίγη ώρα το σχήμα του χεριού. Προσέξτε αν η παλάμη είναι μακρύτερη από τα δάκτυλα, ή αν τα δάκτυλα είναι μακρύτερα από την παλάμη. Αν η παλάμη είναι πιο φαρδιά στη κορυφή ή στην βάση. Είναι τα δάκτυλα παχιά και πλατιά ή στενά και μυτερά; Οι αρθρώσεις έχουν κόμπους ή είναι απαλές;

Το στοιχειώδες χέρι :
Αυτό το χέρι δεν είναι όμορφο. Τα δάκτυλα είναι κοντά και άκαμπτα, ενώ η παλάμη είναι είτε συμπαγής είτε τετράγωνη είτε ορθογώνια. Οι άνθρωποι μ’ αυτό τον τύπο χεριού χρειάζονται χρόνο για να αποφασίσουν. Συχνά είναι καλοί με τα ζώα και τα φυτά και μπορεί να δουλεύουν σε τομείς όπου με κάποιο τρόπο βρίσκονται κοντά στη φύση.

Το τετράγωνο χέρι :
Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς αυτό τον τύπο χεριού, αφού το τετράγωνο χέρι δεν έχει καμία έντονη καμπύλη. Τα δάκτυλα μπορεί να φαίνονται ότι ανήκουν σε άλλο τύπο όμως και αυτό μπορεί να επηρεάσει τα συμπεράσματά μας. βασικά το τετράγωνο χέρι ανήκει σε υπομονετικές και πεισματάρικες προσωπικότητες, που δουλεύουν σκληρά και τους αρέσει να ξέρουν που ακριβώς βρίσκονται. Επίσης απεχθάνονται συνήθως τις απότομες αλλαγές και προτιμούν μια σταθερή ρουτίνα. Είναι πιστοί, αλλά ίσως να τους είναι δύσκολο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Το κωνικό ή καλλιτεχνικό χέρι :
Τα κωνικά χέρια είναι απαλά στρογγυλεμένα με ελκυστικά, μυτερά δάκτυλα, που στρογγυλεύουν στα άκρα. Συνήθως ανήκουν σε καλλιτέχνες ή ανθρώπους με δημιουργική φαντασία, γοητευτικούς, με πολλές γνωριμίες, αλλά ελάχιστους στενούς φίλους, αφού η αγάπη τους για ποικιλία τους ωθεί να ψάχνουν πάντοτε για καινούριες ιδέες. Αυτό μπορεί να τους κάνει να φαίνονται μάλλον επιπόλαιοι και εγωιστές. Ωστόσο, αν τους δοθεί αρκετή ελευθερία -στη δουλειά ή τον έρωτα- αποτελούν θαυμάσια παρέα και γίνονται πολύ γενναιόδωροι.

Το πνευματικό ή φυσικό χέρι :
Όμορφα σχηματισμένο, με λεπτά μυτερά δάκτυλα και μακριά, στενή παλάμη, το πνευματικό χέρι ανήκει στον αφελή και στον ιδεαλιστή. Αυτοί οι άνθρωποι δυσκολεύονται συχνά να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τη ζωή, γιατί δεν είναι καθόλου ρεαλιστές στην αγάπη και σε ότι αφορά την καριέρα. Ονειροπόλοι και συνήθως προικισμένοι με υπεραισθητική αντίληψη, πολλές φορές χρειάζονται κάποιον για να τους φροντίζει, γιατί είναι πολύ ευάλωτοι και πληγώνονται εύκολα.

Το φιλοσοφικό χέρι :
Δάκτυλα με κόμπους και εξογκώματα και μια ορθογώνια παλάμη χαρακτηρίζουν το μακρύ, οστεώδες φιλοσοφικό χέρι, που ανήκει στους στοχαστές αυτού του κόσμου –ανθρώπους που τους αρέσει να εξερευνούν θέματα όπως η θρησκεία, η πολιτική και η βαθύτερη έννοια της Ζωής. Χρειάζονται απομόνωση και απεχθάνονται τα πρακτικά ζητήματα που, απλούστατα, δεν τους ενδιαφέρουν.Προηγούμενη σελίδα | Κεντρική σελίδα | Κατάλογος